پیش نوشت:
امروز بطور اتفاقی و به عادت سر به هوایی و سر به بیرونی با بریجبورد مشترکی از بیمه سرمد و فیلیمو مواجه شدم و کنجکاو شدم و موضوع رو پیگیری کردم و نتیجه اش شد این پستی که می بینید. هرچند بخاطر نشستن ترک موتور، مثل همیشه نتونستم عکس دست اولی رو برای شما شکار کنم و ناچارا به تصویر مندرج در رپورتاژ آگهی بیمه سرمد در یکی از سایت های خبری بسنده می کنم.
اما اصل موضوع:
ظاهرا بیمه سرمد در واکنش به شرایط فعلی شیوع بیماری کرونا و هرچند با ۲.۵ ماه تاخیر (که البته به خاطر لختی صنعت بیمه و مشکلات طراحی محصول، قابل درک است) پوشش بیمه ای جدیدی با عنوان بیمه کرونا طراحی کرده و برای اطلاع رسانی آن به مخاطبانش، کمپینی طراحی و اجرا کرده که بریجبورد یاد شده و البته رپورتاژ آگهی مورد اشاره هم از همان دسته اند. نکته جالب اما اینجاست که در اطلاع رسانی عرضه این خدمت جدید بیمه ای، نام فیلیمو هم ذکر میشه. منطق ماجرا هم به این شکل است که با خرید هر یک از انواع پوشش های بیمه ای کرونای عرضه شده از سوی بیمه سرمد، بسته به نوع پوشش بیمه ای مورد نظر، اشتراک رایگان بهره برداری از سرویس VOD فیلیمو (از ۷ روز تا ۳۰ روز) هم به عنوان هدیه به خریداران اهدا می شود. با توجه به برآورد بیمه سرمد نسبت به جذاب تر کردن ارائه پوشش بیمه ای مورد نظر به همراه هدیه ای از جنس سرویس فیلیمو، تلاش شده تا در طراحی پیام های کمپین به این موضوع هم اشاره شود و نتیجه اش شده ترکیبی از پیام های متنی و تصویری به همراه ذکر برند فیلیمو …
کوبرندینگ یا هم برندسازی، از آن دست اقداماتی است که مدت هاست در بسیاری از کشورهای دنیا مورد استفاده قرار می گیره و به سبب منافعی که برای برندهای مورد نظر داره (مثل کاستن از هزینه تبلیغاتی، جذب مشتریان برند دیگر، موج سواری روی اعتبار برند شریک و نظایر آن) روز به روز داره با استقبال بیشتری مواجه میشه. این موضوع اما در کشور ما در سطح برندهای بزرگ سابقه چندانی نداره (البته نمونه های هرچند انگشت شماری مثل پودر لباسشویی سافتلن و ماشین لباسشویی سامسونگ هم قابل ذکر است) و دلایلی مثل شفاف نبودن دقیق آورده های دو طرف و یا کم برآورد کردن آورده دیگری و یا احساس منتفع تر شدن برند شریک و مواردی از این دست، عمدتا مانعی برای کسب و کارها در بکارگیری این استراتژی کسب و کاری و تبلیغاتی است.
با همه این احوال اما بیمه سرمد در این حوزه جسورانه رفتار کرده و احتمالا طی توافق کسب و کاری با فیلیمو (از جمله دریافت رایگان اشتراک های مورد نظر و همچنین برقراری پیوند بین برند خودش و برند فیلیمو و حتی شاید کمی بیشتر، معرفی محصول جدیدش به مشتریان فیلیمو و از طریق رسانه های در اختیار فیلیمو) حاضر به برگزاری کمپین مشترکی (که اینجا قصد نقد آن را ندارم و می توان آن را به پست های بعدی موکول کرد) در رسانه های مختلف شده و به این ترتیب، همکاری مشترکی بین دو برند با پشتوانه قوی در بازار شکل گرفته است. از آنجایی که صنعت تبلیغات و همینطور دانش بازاریابی روز به روز در حال رشد و ارتقاست و می توان انتظار داشت اتفاقاتی از این دست، یخ تصمیم گیرندگان نسبت به همکاری های مشترک اینچنینی را آب کند، وقوع این قبیل همکاری ها می تواند نویدی خوش برای همکاری بیشتر وبزرگتر برندها و دستیابی به نتایج بهتری در حوزه کسب و کار باشد.
پس نوشت:
تاکید این پست ناشی از هم برندسازی بین برندهای بزرگی همچون فیلیمو و بیمه سرمد بود، وگرنه نمونه های موفق هم برندسازی در ابعاد کوچکتر در همین کشور ما هم بی شمارند و مثلا همکاری شرکت های باربری و حمل اثاثیه منزل با بنگاه های معاملات املاک، فروش زعفران از طریق نانوایی ها، ارائه بن و کوپن و کد تخفیف یک اپلیکیشن برای ترغیب کاربران اپلیکیشن دیگر و نمونه های متعدد دیگر هم نوعی هم برندسازی در ابعاد کوچک ترند که بارها شیرینی اش به کام کسب و کارهای خرد نشسته و شاید اکنون زمان آن رسیده که برندهای بزرگ تر هم آن را کمی جدی تر بگیرند.