- اندازه بازار کشک در کشور چندان بزرگ نیست و به همون نسبت بازیگران زیادی در اون حضور ندارن.
- در بین روندهای نسبتا نوظهور در رفتار بخش قابل اعتنایی از مصرف کنندگان، تلاش برای فاصله گرفتن از محصولات کارخانه ای و تامین حداکثری محصولات با مبدا تولید خانگی و سنتیست (البته موضوع بهداشت و اطمینان از کیفیت همچنان موضوع مهمیست). هر چند این موضوع در مورد کشک از قبل هم حاکم بوده و برخلاف انواع دیگری از محصولات، تولید صنعتی و کارخانه ای این محصول بوده که در صدد کسب سهم بیشتر از بازار این محصول و مصرف افراد بوده.
- توسعه سبد محصول و استفاده حداکثری از ظرفیت تولید و برند و توزیع و تبلیغات و … یکی از سیاست هاییه که همیشه از سوی مجموعه ها دنبال میشه و طبیعتا دستیابی به بهترین پیشنهادها و گزینه ها، مستلزم دستیابی به فهرستی از پیشنهادات و اولویت بندی و امکان سنجی و … اونهاست و مثل همیشه، یکی از منابع ارزشمند دستیابی به چنین اطلاعاتی، رفتن به سراغ خود مصرف کنندگان محصول (اعم از مصرف کنندگان این برند، سایر برندها، محصولات سنتی، تولید خانگی و …) و بررسی رفتار و ترجیحات مصرفی و پیشنهادات بهبود از منظر اونهاست و دستیابی به چنین اطلاعاتی مستلزم طرح سوالاتی دقیق، مشخص و هدفمند از مخاطبانه.
- مجموعه سمیه از جمله مجموعه های فعال حوزه محصولات غذاییست و محصول کشک هم از قدیم جزو سبد محصولات این شرکت قرار داشته و اخیرا محصولی در قالب کشک تنقلاتی و با اسم “کشکام” در سبد محصولات این شرکت قرار گرفته (در حال حاضر اطلاع دقیقی از وضعیت سهم بازار و جایگاه این برند در بازار ندارم ولی به واسطه حضور طولانی مدت و جدی در بازار، میشه برند سمیه و احتمالا کامبیز رو جزو بازیگران جدی تولید صنعتی این محصول در نظر گرفت).
⭕به نظر شما ریشه شکل گیری چنین محصولی، مشاهده و کشف چه رفتاری از سوی مصرف کنندگان کشک بوده است؟
درباره من:
در کنار مجموعه ها هستم تا ضمن جلب توجه بیشترشان به رفتار بازار، رقبا و مشتریان، کمک کنم منابع ارزشمندشان را به نحو اثربخش تری در بخش بازاریابی، تبلیغات و فروش محصولات به کار بگیرند.
حمیدرضا قاضی مقدم
دانش آموخته دکتری بازاریابی | دانشگاه علامه