بیایید چند گزاره زیر رو با هم مرور کنیم:
– بازار محصولات کنسروی بازار پررقابتی است و پر از بازیگر جدی و قدر، نمونه اش همین برند محترم بدر یا برندهای محترم دیگری مثل یک و یک، بهروز، دلپذیر، چاشنی، بیژن، پیک و …
– یک راه همیشگی برای دستیابی به سهم بازار بیشتر، دستیابی به تمایزی ظاهری، کیفی، حسی و … و انتقال این محور تمایز است.
– منابع دستیابی به تمایز، انبوهند و طیفی از صاحبنظران از مدیر عامل شرکت تا مدیر محصول و مدیر مارکتینگ و مدیر فروش و … تا ویزیتورها و خرده فروشان و … و نهایتا مصرف کنندگان در تهیه فهرستی از منابع تمایز می توانند موثر باشند.
– در این بین، از یکسو دستیابی به تمایز (معمولا) هزینه دارد و از سوی دیگر، تامین این هزینه، نه تنها مستلزم وجود انگیزه ای در قالب برآورد بازگشت سرمایه و تحقق اهداف کسب و کاریست، بلکه مستلزم دستیابی به بهترین آلترناتیویست که بازگشت سرمایه و دیگر اهداف کسب و کاری را بیشینه کند.
ناظر به این عرایضم، برند محترم بدر با اعمال تغییراتی در شکل ظاهری بسته بندی، طراحی روی در قوطی را نیز به مجموعه طراحی های بسته بندی اضافه کرده است (تمایز). ضمن آرزوی موفقیت برای این برند محترم و سایر بازیگران عزیز این حوزه، به نظر شما چه انگیزه هایی پشت این تمایز بوده؟
– انتقال (القای) حس کیفیت (منجر به افزایش خرید) به مشتریان فعلی؟
– القای حس کیفیت برای فراهم شدن امکان فروش محصول با قیمتی بیشتر از محصولات متعارف همزمان با هدف گیری بخش مرفه تری از مشتریان؟
– امکان مشاهده بهتر و یادآوری بیشتر بهتر (منجر به خرید) در شرایط قرارگیری محصول در طبقات پایینی شلف و تغییر میدان رقابت از تلاش برای کسب جایگاه بهتری در شلف به بهره برداری حداکثری از تمامی ظرفیت های اطلاع رسانی قوطی؟
– بهبود تجربه مصرف کننده در حین مصرف و منجر به تقویت امکان خرید مجدد محصول در مراجعات بعدی؟
⭕شما چه مواردی رو به/از این فهرست اضافه/کم می کنید؟
درباره من:
در کنار مجموعه ها هستم تا ضمن جلب توجه بیشترشان به رفتار بازار، رقبا و مشتریان، کمک کنم منابع ارزشمندشان را به نحو اثربخش تری در بخش بازاریابی، تبلیغات و فروش محصولات به کار بگیرند.
حمیدرضا قاضی مقدم
دانش آموخته دکتری بازاریابی | دانشگاه علامه